Rorschach Tag – Wat zie ik in deze gekke vlekken?

Al een hele tijd geleden bedacht Carmen van Lifeandblog de Rorschach Tag. Daarentegen duurde het maar een flinke tijd voor deze blogpost eindelijk online kwam. Nu Carmen haar post online heeft gezet, is het tijd om deze tag zelf ook in te vullen. Benieuwd wat ik  in de meeste gekke vlekken zie?

Rorschach zin van die rare vlekken die een psycholoog je voorhoud. Op die manier kan de psycholoog een inschatting maken hoe jij denkt.

Vlek 1
vlek1

Op deze vlek zie ik iets wat lijkt op een vleermuis, of een ander wezen met vleugels. Misschien iets van een vlinder, als er wel heel veel fantasie op los wordt gelaten. Ik bedoel dan trouwens een vlinder die je vanaf bovenaf bekijkt. De twee punten vooraan, tussen de vleugels als het ware, zijn dan voelsprieten. Die witte dingen in het midden kunnen dan de patronen op de vleugels zijn.

Ergens deed het mij ook denken aan een Vlinder uit het spel Animal Crossing. Dit is een videospel van Nintendo waarin je o.a insecten vangt, fossielen verzameld en je eigen huisje inricht. Tijd om er een schepnetje bij te pakken?

Vlek 2

Vlek 2

Op deze vlek zie ik twee dames die bij een vuurkorf zitten. Links zit er ééntje en rechts zit er eentje, met in het midden dan de vuurkorf waar rook uitkomt. De dames hebben beiden iets op hun rug zitten wat op een konijn of aapje lijkt.

Met wat fantasie zou ik er een verhaal bij kunnen vertellen van twee heksen die geesten aan het oproepen zijn. Al die losse flodders om hun heen zijn dan bladeren, uit het bos waar de heksen zich in schuilhouden.

Vlek 3

Vlek 3

Ik zie in deze afbeelding iet wat nog wel het meest heeft van een bloem met daaronder twee mannetjes. Zijn het kaboutertjes? Alhoewel die meestal op een grote paddenstoel, rood met witte stippen zitten, is wel het eerste wat ik er vooralsnog in zie. Misschien zijn het dan toch eerder elfjes. Het lijkt er wel op dat de bladeren van het bloemetje afvallen. Misschien omdat het hard waait?

Alhoewel het niet helemaal hetzelfde is denk ik aan de Efteling. Was daar niet zo een attractie met waterlelies waar dan sterrenkinderen uitkwamen en vervolgens op de maat van de muziek dansten? Misschien zijn het wel zulke wezentjes.

De tag overnemen
Wil jij zelf de tag ook invullen? Doen! En stel mij dan even op de hoogte want ik ben benieuwd wat anderen hier in zien. Vermeld wel even Carmen als maker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s